Uncategorized

no, aquesta no és la veu de la Scarlett

Fa un parell o tres de dies que ja es pot veure a YouTube el tràiler de l’esperada pel·lícula Vicky Cristina Barcelona de Woody Allen. Al marge de l’interès que pot tenir veure algunes escenes de llit amb la meva estimada Scarlett Johansson entre imatges de postal de Barcelona, el que més ha cridat l’atenció a molts és la cançó que sona, res a veure amb el que el director nord-americà ens té acostumats (és a dir, o jazz primitiu o, darrerament, música clàssica).

En un primer moment, la veu femenina i dolça en un castellà amb accent estranger pot recordar la Cathy Claret. En realitat és un grup anomenat Giulia y Los Tellarini.

La cançó, titulada Barcelona, es pot escoltar a la pàgina del grup a MySpace, al costat d’altres d’un àlbum suposadament titulat Eusebio (2007), com Tramontana, La ley del retiro o Buenos Aires (aquesta darrera en anglès).

I qui són Giulia y Los Tellarini? Doncs un nombrós grup de Barcelona que aplega músics de la ciutat al costat d’altres procedents d’Itàlia (Giulia) i l’Argentina (Alejandro). Com ells mateixos es descriuen, «una formació íntegrament acústica de folk fronterer, és a dir, amb reminiscències mexicanes, cabaret europeu, chanson francesa, napolitana, bolero, rumba i moltes coses més… encara que això sí, SENSE DJ!»

La banda pertany a La Colazione, una plataforma nascuda «amb el propòsit d’agitar la escena underground sorgida a Barcelona», en la que també hi ha grups com Albaialeix, Le Pianc, Los Carradine, Manos de Topo i ZA. També va participar a l’àlbum col·lectiu La Colazione, distribuït per BCore.

Si voleu conèixer millor Giulia y Los Tellarini, aquí teniu un dels seus vídeos, de la cançó No quiero crecer. A YouTube n’hi ha uns quants més.

I és clar, no podia acabar sense penjar l’esmentat tràiler de Vicky Cristina Barcelona. Aquí podreu sentir la cançó Barcelona.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s