Uncategorized

un regal per als fans del Tom

Encara falten dies, però és millor prevenir. I en el pitjor dels casos, per a tots aquells que no puguin anar a cap dels dos concerts de Tom Waits a Barcelona, aquí tenen un regal.

Es tracta d’un disc en directe del cantant nord-americà, el que es coneix com a bootleg. Tot i que no es tracta d’una gravació barroera feta amb un cassette a mà alçada. El concert, celebrat el 13 d’agost de 2006 al Civic Theatre d’Akron (Ohio) en el marc de l’Orphans Tour, es va emetre per ràdio i per això el so és molt bo. El podeu descarregar (cançó a cançó) en aquesta pàgina.

El repertori és el següent:
Make It Rain
Shore Leave
Falling Down
Tango Till They’re Sore
Tom Traubert’s Blues
Eyeball Kid
Murder in the Red Barn
Trampled Rose
Bottom of the World
Til the Money Runs Out
Get Behind De Mule

La banda estava integrada per Bent Clausen (percussió), Casey Waits (bateria), Duke Robillard (guitarra) i Larry Taylor (contrabaix).

Per cert, un cop passada l’eufòria per la notícia dels dos concerts de Waits a Barcelona, crec que ha arribat l’hora de repassar les consideracions que feia fa uns dies.

En primer lloc, l’escenari on actuarà no és cap dels possibles que vaig proposar com a ideals. És més, com explicava l’amic Jordi Bianciotto en un excel·lent article a El Periódico, «el aspecto más delicado de la contratación fue encontrar el local idóneo. El artista exige un teatro o un auditorio de capacidad media, y desea que el local cuente con una caja escénica, algo habitual en los teatros tradicionales y recintos operísticos, pero que no existe en el Auditori del Fòrum. Por ello, se deberá construir una expresamente». O sigui, que entre tots els llocs possibles, han hagut de triar el que no reuneix les condicions demanades per l’artista. Qui ho entengui, que m’ho expliqui.

I en segon lloc, l’assumpte més polèmic: el preu. Ja vaig comentar que als Estats Units les entrades costaven entre els 85 i els 105 dòlars (és a dir, entre els 54,5 i els 67,3 euros). A l’estat espanyol ens clavaran entre 100 i 125 euros. En canvi, a París hi ha tres preus: 69,70 – 100, 50 – 139. Potser ens cobren les obres per construir la famosa caixa escènica?

I per no acabar amb mal rotllo, una última recomanació: la pàgina Tom Waits TV, que reuneix tot tipus de material audiovisual (videoclips, vídeos de concerts, gravacions) de l’artista nord-americà des dels anys 70 fins ara.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s