Uncategorized

ella i ell, tant senzill com això

Curiosa reunió: el cantautor alternatiu M. Ward i l’actriu de culte indie Zooey Deschanel van coincidir en el rodatge de The Go-Getter (2007), i el director Martin Hayens els va convèncer perquè gravessin una versió del When I Get To The Border de Richard i Linda Thompson per a la banda sonora de la pel·lícula. La química entre tots dos va ser tan bona que, reconvertits en She & Him, han debutat amb el disc Volume One.

Encara que soni a tòpic d’una-altra-actriu-ficada-a-cantant, Deschanel duu anys en la música i, de fet, la majoria de cançons de l’àlbum estan compostes per ella. I el millor de tot és que no només és una bona autora, sinó una excel·lent intèrpret.

Amb Ward en el paper de productor i discret acompanyant, Zooey duu tot el pes d’unes cançons que beuen en el pop de noies dels 60 (les brillants Why Do You Let Me Stay Here?, This Is Not A Test, I Was Made for You, o Sweet Darlin’, a l’estil de Phil Spector), i en el countrypolitan més elegant i menys edulcorat (Change Is Hard, Got Me, o la bellíssima balada Take It Back, un d’aquests clàssics que et posa la pell de gallina).

A més, s’atreveix amb tres versions: el soul You Really Got a Hold on Me de Smokey Robinson (només amb la seva veu, guitarra acústica i les harmonies de Ward), el I Should Have Known Better dels Beatles reconvertit en exòtic countrypolitan, i el càntic tradicional a capella Swing Low, Sweet Chariot.

Oblideu a Amy Winehouse i les seves imitadores, fins i tot a veteranes com Mary Weiss i Ronnie Spector. El que han fet Zooey i Ward només pot etiquetar-se d’una forma: excepcional. Esperem que aquest títol (volum u) sigui el principi d’una llarga sèrie de treballs.

I per corroborar les meves paraules, aquí teniu uns quants vídeos en directe. El primer pertany a la cançó Change Is Hard, i està gravat en el show de Craig Ferguson el passat 1 de maig:

El segon correspon a Why Do You Let Me Stay Here?, enregistrat en el show de Conan O’Brien el 22 d’abril, amb la col·laboració de Yo La Tengo:

I el darrer és Take It Back, gravat en un concert al Webster Hall de Nova York el 22 d’abril:

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s