Uncategorized

l’extraordinària interpretació de la doctora Rupa

Si Woody Allen es fixés més en la música que es fa en el seu país, potser no hagués recorregut a Giulia i Els Tellarini per a les cançons de la seva esperada pel·lícula Vicky Cristina Barcelona. Sobretot, si conegués al grup de San Francisco Rupa & The April Fishes.

En el seu debut eXtraOrdinary rendition (Cumbancha, 2008), la banda reflecteix la complexa identitat de la seva líder Rupa Marya, una cantant i metgessa d’origen hindú nascuda als Estats Units però criada a Aix-En-Provence que interpreta en francès, castellà, hindi i anglès.

Amb una formació acústica (guitarra, contrabaix, cello, acordió, percussió i trompeta), els April Fishes barregen chanson de denominació parisenca, tango, jazz manouche, ritmes hindis, picades d’ullet espanyoles i metalls balcànics, i aconsegueixen grans cançons com Maintenant, Poder, C’est Pas d’L’amour, Une Americaine à Paris o Les Abeilles. El resultat: un so festiu, ballable i en ocasions embogit que dóna la raó a qui va dir que, si el grup fora una pel·lícula, seria un encreuament d’Amélie i Mujeres al borde de un ataque de nervios.

Si voleu descobrir Rupa & The April Fishes abans que ningú, aquesta nit, a partir de les 22.30, els podeu veure a la sala Sidecar de Barcelona.

De moment, aquí els teniu amb la cançó Une Americaine à Paris:

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s