do you know what it means to miss New Orleans (1)

Ja que estem en ple mes d’agost, i la majoria està de vacances, avui començaré una sèrie dedicada a un dels viatges que més em va marcar. Estic parlant del meu (fins ara) primer recorregut pels Estats Units, i per Nova Orleans més concretament. I com aviat farà tres anys des que el Katrina va devastar aquesta ciutat, aprofito per retre-li tribut amb els meus records en aquell indret únic.

Cal retrocedir a 1992: justament quan començaven els Jocs Olímpics a Barcelona, vaig decidir posar terra pel mig per a fugir de l’eufòria, de l’Amigos para siempre i tota aquella ximpleria. El viatge el vaig batejar com “la ruta del rock & roll”, encara que avui seria més correcte denominar-lo “la ruta de l’Americana”. En lloc d’anar a les típiques ciutats on tots van (Nova York, Los Angeles, San Francisco, etc), vaig dissenyar la següent ruta: Dallas-Nova Orleans-Memphis-Nashville. En el mes que va durar el viatge, on vaig passar més dies va ser a Louisiana, en concret dues setmanes a l’anomenada The Big Easy.

El meu hotel era el Le Meridien (avui JW Marriott), en el 614 de Canal Street: només calia creuar el carrer per a endinsar-se en el barri francès. Una amable recepcionista de l’hotel em va assenyalar en un mapa (a la imatge superior) alguns llocs interessants per a visitar (bàsicament, restaurants i locals de concerts): el mexicà Vera Cruz, Greco’s, Pat O’Brien’s, Preservation Jazz Hall, Cafè du Monde, Hard Rock i Old Nawlins Cookery, especialitzat en menjar cajun.

La gràcia del barri francès és que es pot recórrer a peu sense problemes. En la foto inferior, agafada des de la finestra de la meva habitació, pot observar-se la vorera d’enfront de Canal Street i els carrers laterals que duen al barri francès. Fa tres anys, l’aigua cobria aquests carrers.

About Ciudad Criolla

Ciudad Criolla tiene como objetivo constituirse como un punto de referencia para todos los aficionados a la roots music elaborada en Estados Unidos; una roots music cuyo principal rasgo es, precisamente, su impureza construida sobre una mezcla de influencias.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: