Uncategorized

quin dia és avui?

Avui, 17 de setembre, se celebra el Dia internacional de la música country, coincidint amb l’aniversari del naixement del gran Hank Williams, el primer punk de la història del rock & roll. A molts un esdeveniment com aquest els importarà una merda, però ja que últimament se celebra fins a la més mínima ximpleria, des del Dia internacional de la dona prenyada al Dia internacional del cornut reincident, no està de més recordar-ho.

I per a demostrar que el country és qualsevol cosa menys retrògrad, immobilista i bavós com alguns creuen, dos exemples del seu actual bona salut (això sí, els puristes que se n’abstinguin).

El primer personatge, amb el cigarret a la boca, la pistola a la cintura, l’ampolla de tequila i aquesta samarreta amb un gran lema (“torneu l’O al country”), és Shooter Jennings, el fill de Waylon Jennings. Per cert, que el paio està ajuntat amb l’actriu Drea de Matteo, l’espectacular rossa que interpretava a Adriana a The Sopranos.

I el segon, com no podia ser d’una altra manera, el nét punk de Hank Williams, Hank III, del qual us en vaig parlar fa molt poc. Un tipus amb tant talent que ha de repartir-lo entre la seva carrera com a solista, al capdavant del grup de hellbilly (sí, “hell” d’infern) Assjack, o com a baixista de grups de trash. Un tipus tan radical que sembla un membre de la família de Caracuero a La matança de Texas, amb una semblança física intrigant amb el seu avi, i al que només li falta morir jove, ofegat en el seu propi vòmit en el seient del darrere del seu Cadillac per a arribar a igualar el seu avi.

Shooter i Hank III són el country actual, encara que alguns no ho vulguin veure així. Artistes amb actitud, res a veure amb les mariconades del pop ni les estrelles prefabricades. A cap mare li agradaria tenir-los com a gendres. Artistes maleïts? Potser, i amb molta honra.

Per cert, els lectors del portal de l’International Country Music Day han escollit Crazy, la popular cançó de Willie Nelson, com el seu tema preferit per convertir-lo en la Cançó Oficial d’aquest dia pel 2008. Aquí podeu veure (i escoltar) Crazy en la veu de Patsy Cline, possiblement la cantant que millor la va interpretar.http://www.broadcaster.com/video/external/player.swf?clip=264_Patsy_Cline_-_Crazy_-_Live_4592.flv

Així que… feliç dia internacional del country, i a celebrar-ho com el personatge de la foto inferior!!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s