Uncategorized

aquí perdíem el temps, a Euskadi feien coses

Mentre durant anys a Catalunya perdíem el temps amb un lamentable moviment de pop en català –qualificar-lo de rock seria una aberració, donat el caràcter llefiscós i tou de la majoria de propostes; no cal que digui noms, oi?-, a Euskadi sorgien propostes molt més interessants des d’un punt de vista musical i ideològic que, no només han sabut evolucionar, sinó que han arribat fins ara en perfecte estat de salut.

El cas més evident el representa Fermin Muguruza. Ha passat molt de temps des de Kortatu i fins i tot des de Negu Gorriak, però la seva obra no decau en interès, malgrat que no se’n parli als mitjans de comunicació més importants ni surti per la televisió.

El seu darrer treball fins el moment és Asthmatic Lion Sound Systema (Talka, 2008), i inclou cançons tan interessants com aquestes:

Shoot The Singer

Itzuliko Naiz

Balazalak

Per cert, cal recordar que el VII Festival de Cinema i Drets Humans de Sant Sebastià es tancarà el proper 30 d’abril amb l’estrena del documental Checkpoint Rock. Canciones desde Palestina, dirigit per Fermin Muguruza i Javier Corcuera, i amb un concert de diversos músics palestins que comptarà amb la col·laboració del músic basc.

La pel·lícula, rodada a Israel, Gaza i Cisjordània, s’apropa a la música de Palestina a través dels diferents estils musicals que s’hi fan. Des de Tel Aviv fins als territoris ocupats de Gaza i Cisjordània, i de la mà d’un dels components del grup de rap DAM, el documental retrata a intèrprets de música tradicional, a joves cantants de hip hop i a grups de rock que intenten seguir amb el seu treball malgrat totes les dificultats.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s