noticias

pirateria: i si miréssiu a casa vostra?

Quin és el pitjor mal que pateix la humanitat, a part del terrorisme que omple la boca de fanàtics com Bush i Aznar? Els conflictes bèl·lics? La fam? La sida? Res de tot això: la pirateria. Però molt pitjor és que, en nom d’aquesta pràctica «criminal» i «immoral», més lletja que pegar a un pare, els aprofitats de tota la vida cometen tota mena de malifetes per fer-se d’or, a costa del que sigui.

Que un artista nou fracassa? La culpa és de la pirateria. Que cal acomiadar treballadors? La culpa és de la pirateria. Que només s’editen productes coneguts? La culpa és de la pirateria. Els fonamentalistes antipirateria aviat acusaran la pirateria de provocar l’assassinat de Kennedy.

Les discogràfiques no es cansen d’acusar tothom de la pirateria, i un dels seus blancs preferits som els periodistes. Recordo molt bé com quan, amb motiu de l’entrevista per email a Neko Case, em van enviar el seu CD de promoció. La còpia era demencial: en lloc de tenir les dotze o catorze cançons habituals, en tenia més de cinquanta!!! El motiu és que estaven com fragmentades entre diferents talls. Em va sorprendre tant que vaig preguntar al paio de premsa de la discogràfica si era una ocurrència de l’artista, i la resposta em va ofendre: “No, és per evitar que els periodistes ho pengeu a internet”.

Però atenció, i aquí ve el més interessant, dissabte 23 de febrer El Periódico publicava aquesta notícia: Estopa denunciará a quien haya filtrado el disco ‘Allenrok’ en la red.

El millor de tot és que, en llegir l’article, on s’explicava que quinze dies abans de la publicació del seu nou CD Allenrok, ja s’havia penjat el disc a la xarxa i se n’havien fet més de 256 mil descàrregues, els Estopa declaraven el següent: «El sospechoso está en Suiza. Uno de la discográfica nos pidió de forma extraña el disco para ponerlo en una radio de allí y estuvo disponible 72 horas en una web».

O sigui que, per primera vegada, uns artistes acusen un paio d’una discogràfica de filtrar el seu treball a internet. No érem els periodistes els dolents, els responsables del top manta i d’enfonsar la indústria? A veure si resultarà que les discogràfiques són tant cegues que no veuen que és molt més probable que hi hagi una filtració per part seva (des d’un treballador de l’estudi de gravació fins al becari de torn que es considera mal pagat, o l’executiu que es vol treure un sobresou).

Així que, senyors de les discogràfiques, comenceu a escombrar a casa vostra!!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s