literatura

escriptora i amant del jazz: es pot demanar més?

monicaSuposo que els qui sou uns viciosos d’internet com jo ho entendreu. Sigui per curiositat o per algun interès, un s’acaba apuntant a tota mena de webs: des de les xarxes socials tipus MySpace, Facebook i similars (on sembla que hi hagis de tenir la teva pàgina si vols ser algú en aquest món virtual) fins a les xarxes professionals com Neurona o Infojobs. Normalment, quant t’hi apuntes ho fas per rutina, i no esperes que per aquest simple fet et canviï la vida. Però a vegades et portes sorpreses.

Aquesta mateixa tarda, jo me n’he endut una, després de rebre un missatge de Neurona on una noia em convidava a unir-me a la seva xarxa de contactes. Fins ara, la gent que m’havia enviat propostes d’aquest tipus tenia poc interès per a mi: o volia demanar-me consell perquè els col·loqués a Rockdelux o a TV3, o volia que m’incorporés a algun mètode fantàstic per guanyar calés de forma miraculosa.

Però el cas d’avui és molt diferent: es tracta de Mónica Gutiérrez Sancho, una escriptora nascuda a Sevilla però resident a Saragossa, després de passar per Mallorca i Tarragona.

Apart de mantenir des de fa tres anys un interessant blog, Melancolía Anónima, Mónica ha tret una novel·la titulada Si vuelves te contaré el secreto, publicada per l’Editorial Caballo de Troya (Random House Mondadori) el gener d’aquest any.

Aquesta obra (de fet la seva segona novel·la) té com a protagonista el jazz. Com la mateixa Mónica m’ha explicat en un mail, “intenté escribirlo como si se tratara de una partitura, de una pieza impredecible de jazz. A veces melancólica, otras dura, vertiginosa y siempre con ese importante punto de improvisación. Incluso no pude evitar nombrar temas de los más grandes al inicio de cada capítulo. Los que en ese momento consideraba que me inspiraban para describir la calle, las vivencias… Sin el jazz se quedaría en nada”. Durant la creació de la novel·la, l’autora va escoltar cançons de Miles Davis, Billie Holiday i Duke Ellington, entre d’altres.

No és estrany aquesta presència de la música en l’obra de Mónica, si tenim en compte que va estudiar tretze anys la carrera al Conservatori de Saragossa. Per tot això, com podreu entendre, haver-la conegut representa per a mi un doble plaer: per la seva faceta d’escriptora i per la seva vinculació a la música, dues de les coses que més m’estimo.

Per cert, tornant al tema de les xarxes socials, fa dies que vaig escriure a la Diablo Cody perquè m’afegís a la seva llista d’amics a MySpace, i encara estic esperant!!

 

1 comentario en “escriptora i amant del jazz: es pot demanar més?”

  1. Muchísimas gracias por hacer un post y una reseña tan genial de mi libro. Nos leemos y qué suene la música, la que sea, pero eso que nunca falte.Un abrazo,Mónica

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s