discos

l’argentina madura més sexy després de la Roth

rubi

Ho he de reconèixer. En la gloriosa època de la movida madrilenya, la meva noia preferida dels grups d’aquest moviment era l’Ana Curra, teclista de grups mítics com Alaska y los Pegamoides, Los Seres Vacíos i Parálisis Permanente, i més tard solista. Trobava extremadament sexy la seva estètica punk, barrejada amb un rostre gairebé perfecte, amb uns preciosos ulls. I és que sempre m’han tirat molt les noies amb un aspecte i un estil de vida totalment oposats a la meva. Per cert, diuen que ara l’Ana és professora de piano en el conservatori de l’Escorial. Per això, com ha fet també la Paloma Chamorro, la mítica presentadora del programa La edad de oro, no es deixa veure i la seva vida actual és com un misteri.

Però si l’Ana Curra era el meu sex symbol d’aquell moviment, hi havia una altra noia a la qual sí se la considerava la més sexy de la movida. Rubi es va fer famosa en els vuitanta per l’himne Yo tenía un novio que tocaba en un conjunto beat, al capdavant de Los Casinos. Ara, l’argentina madura més atractiva després de Cecilia Roth ha tornat amb el seu primer disc en vint anys.

De la mano de Françoise Hardy reuneix els dues grans amors de Rubi: el pop francès femení, i la música negra. Amb la seva veu entre ingènua i sensual, i en un correcte francès, reconstrueix en clau de jazz i blues cançons de Françoise Hardy de totes les èpoques (dels seixanta fins a l’actualitat), amb els arranjaments del seu compatriota Ciro Fogliatta, teclista de Los Gatos i col·laborador d’Andrés Calamaro i Ariel Rot. Entre les versions que aborda Rubi, resulten especialment atractives Profil, Duck’s Blues, La sieste, La question i la cèlebre Tous les garçons et les filles.

Com escriu Leopoldo Alas en la nota promocional, aquest àlbum és «un capritx, un divertiment, una elecció personal i un homenatge». Llàstima que no duri ni mitja hora.

1 comentario en “l’argentina madura més sexy després de la Roth”

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s