Uncategorized

toca’m l’acordió, Yoanna!

Abans, quan freqüentava més les botigues de discos, moltes vegades feia descobriments només guiant-me per la foto de la portada o per algun detall concret en els crèdits (un productor, un músic, etc.)

Amb internet, aquesta dinàmica no ha desaparegut, i pràcticament cada dia descobreixo nous artistes que d’una altra manera potser no hagués conegut mai. El més recent és, com és habitual, una noia.

El seu nom és Yoanna Ceresa, encara que tothom la coneix simplement com Yoanna, i als seus 23 anys, la cantant, acordionista i compositora suïssa ja ha esdevingut un fenomen. Amb el seu cos petit i aparentment fràgil, és capaç d’arrossegar un instrument de gairebé 40 quilos com si fos una ploma.

El seu mèrit? Una irresistible i energètica presència escènica que combina l’actitud (i a vegades l’estètica) punk amb el seu virtuosisme a l’hora de tocar l’acordió i el millor de la chanson francesa, amb una barreja de romàntiques melodies i accelerats ritmes ska.

Amb un passat amb experiències en el teatre d’improvisació i el circ (com a trapezista), va començar la seva carrera tocant sola l’acordió pels bars i el carrer, abans d’envoltar-se d’un grup de músics: Marion Ferrieu (piano i violoncel), Florent Diara (percussions), Baptiste Vallet (contrabaix, trombó, guitarra), i Fabien Daïan (guitarra, piano).

El primer àlbum de Yoanna porta per títol Moi Bordel!, i s’ha publicat el passat mes d’abril. No cal dir que aquesta show woman va ser una de les grans atraccions del festival Printemps de Bourges 2008.

Aquí teniu Yoanna en un recent reportatge on es parla del nou disc:

I aquí en un vídeo de 2007 on apareix amb els seus músics, tocant pel carrer i a l’escenari:

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s