Uncategorized

les noies de Stuart Murdoch, el somni de tot home

Queda’t amb aquests dos conceptes: noies i internet. Aquells que no tenim el gen de la seducció coneixem perfectament els mecanismes de lligar per la xarxa, i encara que un corre el risc de topar-se amb una psicòpata de manual com la de Hard Candy disposada a tallar-te-la a trossos, la realitat és que pots trobar a dones molt interessants i meravelloses.

I et preguntaràs: i a mi què? A això anem: després del disc de Belle And Sebastian The Life Pursuit (2006), el seu líder i compositor Stuart Murdoch va decidir complir el seu somni d’escriure un musical de rock per a cantants femenines. Després de buscar-les a través d’internet va escollir-ne a algunes, i va gravar l’àlbum recolzat per tots els components de la banda de Glasgow.

De fet, God Help The Girl és un projecte en el qual Murdoch ha treballat de forma intermitent durant cinc anys, i que té el seu origen en cançons que tenia en el seu cap el 2004 –«podia escoltar veus femenines i cordes», explica l’escocès-, però que no veia per a Belle And Sebastian. Abans de res, ens trobem amb un àlbum conceptual entorn de la figura d’Eve, una noia aficionada a la música que acaba en un psiquiàtric per trastorns alimentaris, i que protagonitza totes les cançons.

Què et duu a enamorar-te d’una dona? El secret està en els petits detalls que descobreixes a poc a poc: el gest inconscient de tancar els ulls quan parla, l’etern somriure en el rostre, la mirada fixa que et deixa sense alè, la coqueteria rebel de pintar-se les ungles de negre…

De la mateixa forma, Murdoch s’ha enamorat (i ens ha enamorat) amb les set noies que l’acompanyen en el projecte: Catherine Ireton (solista en gairebé tots els temes), Asya (líder de la banda indie de Seattle Smoosh), Brittany Stallings, Dina Bankole, Celia Garcia, Anna Miles i Alex Klobouk. L’elenc es completa amb Neil Hannon (The Divine Comedy).

Estilísticament, God Help The Girl és un festí, una preciosa amalgama de jazz, comèdies musicals de Jacques Demy, luxoses orquestracions a l’estil de Phil Spector, girl groups dels seixanta i indie dels vuitanta, on destaquen perles com el tema titular, If You Could Speak, Act Of The Apostle i Funny Little Frog, aquestes dues últimes ja gravades per Belle And Sebastian a The Life Pursuit. Tot un excés d’elegant pop orquestral, un clàssic amb majúscules. I que, per uns moments, et submergeix en la il·lusió de ser estimat i posar-te en la pell de Jean-Paul Belmondo adorat per Jean Seberg.

Aquí teniu el vídeo del primer single, Funny Little Frog.

I aquí una altra cançó de l’àlbum, Come Monday Night.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s