Uncategorized

del punk al corrido: Mariachi El Bronx

Esquizofrènia? Trastorn bipolar? Com s’ha de qualificar a l’artista capaç de desdoblar-se en un altre personatge radicalment diferent? Aquesta síndrome que afecta a alguns –un dels casos més flagrants és Hank Williams III amb el seu grup hardcore AssJack– ens ofereix un nou cas digne del House més mordaç: com es converteix una banda punk de Los Àngeles en una formació folklòrica mexicana? Després de tres àlbums i diversos EPs, The Bronx torna convertit en el Mariachi El Bronx.

Segons expliquen, aquest projecte paral·lel va ser concebut quan els van convidar a tocar en format acústic en un programa televisiu, i van decidir fer alguna cosa inesperada: un vehicle per a submergir-se en els sons de Mèxic i capturar la seva fragància (literalment: també han fabricat la colònia “Barrio Sweat”, disponible en un pack al costat del CD, com es pot veure a la foto).

Amb la producció de John Avila (Oingo Boingo) i l’estimable col·laboració de David Hidalgo (Los Lobos, Latin Playboys), Alfredo Ortiz (Beastie Boys) i diversos membres de Los Tigres del Norte, els angelins es transmuten en un combo respectuós amb la tradició del mariachi, sense cap intenció rupturista… això sí, cantant en anglès.

El Bronx (l’àlbum) és una festiva, virtuosa i exuberant orgia d’acordions, trompetes, violins i guitarres, amb moments destacats com Cell Mates, Silver Or Lead, els valsos Clown Powder i My Love i la més fronterera Holy, amb acurades percussions.

Per cert, per acabar d’embolicar la troca en la seva esvalotada personalitat, el Mariachi El Bronx ha participat amb una versió de I Would Die 4 U en la recent recopilació de la revista Spin per a celebrar el vint aniversari del Purple Rain de Prince. Si t’agraden els Calexico més “mex”, aquest és el teu grup.

Aquí teniu el Mariachi El Bronx amb Cell Mates:

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=6300010&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

I aquí podeu escoltar la seva versió de Prince:

1 comentario en “del punk al corrido: Mariachi El Bronx”

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s