Uncategorized

… i malgrat tot, ja tinc les entrades

Segon gran tema de la setmana que comença: Tom Waits. Comprar les entrades ha estat una veritable odissea. Resum dels fets: he començat a trucar a les 9 en punt del matí d’avui dilluns, i fins a les 10.20 aproximadament no ho he aconseguit. O comunicava, o sortia un missatge de Telefónica on avisava de què la línia estava sobrecarregada, o sortia un so irritant tipus fax, o aconseguia passar de les opcions de triar idioma per després sentir que «ara estem ocupats, torni-ho a provar en uns minuts».

Per això, quan a les 10.20 he aconseguit parlar amb algú m’ha semblat increïble. I més increïble quan ja m’imaginava que no quedaria ni una sola entrada, i en tenien pels dos concerts de Barcelona i pel de Sant Sebastià (jo ja m’estava plantejant anar al País Basc, en cas que les d’aquí s’haguessin acabat). Finalment, he trobat unes entrades (crec) prou bones pel dilluns 14, a la fila 5 de platea (de les cares, per entendre’ns), no al centre perquè d’aquestes no en quedaven (suposo que són les que reserven pels peixos grossos de Caixa Catalunya i les «personalitats»), però bastant «centrades». Ja les he anat a recollir a l’Oficina de Turisme de Plaça Catalunya. Per cert, tot i que en teoria valen 125 euros, a l’hora de la veritat les dues entrades m’han costat 266 (els 16 euros són de «despeses de distribució» que s’embutxaca Caixa Catalunya). No crec que als Estats Units tinguessin tants problemes amb Ticketmaster (a sota, l’esquema de com funcionava allí).

A l’article Las entradas para los tres conciertos de Tom Waits en España, hoy a la venta de l’edició digital de La Vanguardia estic llegint un grapat de queixes de la gent sobre el sistema de venda d’entrades per telèfon. Tenen raó, i crec que encara he tingut molta sort. Quin és el misteri de tot això? Crec que, com és habitual, tothom ha decidit trucar al mateix temps i les línies s’han saturat (cosa que, si era de preveure, s’hauria d’haver solucionat d’alguna forma). Això vol dir que durant hores centenars de persones estaven trucant sense aconseguir comunicar-se, i això explica que a les 10.20 encara quedessin bones entrades.

I ara bé la terrible veritat: resulta que les trucades a un número 902 (com el de Telentrada) te les cobren igualment encara que no aconsegueixis que et contestin, a raó de 8 cèntims d’euro. No vull ni pensar les trucades que hauré fet en gairebé una hora i mitja: 100? 200? 500? I qui es queda tota aquesta pasterada aconseguida amb trucades avortades? Caixa Catalunya, suposo. O sigui que convido a tot aquell que s’hi hagi trobat que faci uns petits càlculs del que haurà gastat per intentar comprar les entrades de Tom Waits, i el que li hauran costat realment amb trucades incloses. No vull ni pensar-ho. Al blog Màquina de huesos podeu llegir més experiències de la gent amb les entrades.

D’altra banda, fa dies que blogs dedicats a Waits com The Eyeball Kid es fan ressò que a causa de l’abusiu preu, les entrades dels seus concerts no s’estan exhaurint, i estan provocant molt mal rollo entre els seguidors. Com a mostra, aquest mateix missatge: «Dear Tom Waits, you are truly an asshole of global proportions. Playing such few small places in Europe and charging horrendous prices and making it impossible for true fans to purchase tickets because of the anti-scalper rules really pisses me off! And I am surely not alone. Many of your fans have been waiting literally for decades to see you, and you cannot be bothered to play a few more shows or play in bigger venues. Thank you, asshole!»

En fi, era la meva primera experiència de comprar entrades per telèfon, i espero que no es repeteixi més. I que consti que hi ha hagut moments en què creia que no ho aconseguia, i em sabia molt greu sobre tot perquè m’havia compromès amb la Myriam, la única persona amb qui volia anar al concert (després de Scarlett Johansson, és clar). Per cert, que ahir em va venir amb una samarreta blava de Loreak Mendian realment interessant… la punyetera cada cop s’assembla més a la Diablo Cody… A veure si la convenço perquè es faci algun tatuatge…

2 comentarios en “… i malgrat tot, ja tinc les entrades”

  1. Hola Miquel. Puntualitzacions necesaries: 1. «a les 10.20 he aconseguit parlar amb algú «. Es nota que mai compres entrades de Springsteen. Has entrat al sistema en 1 hora i 20 minuts. Jo vaig comprar les de Tom Waits… a les 2 de la tarda! «Trucan sense parar ni 15 segons, amb 2 telefons, desde les 9. 2. Tom Waits 125 euros. Caixa Catalunya 8 euros de comisió per entrada. Qui es l’estafador? Jo ho tinc clar, les matemàtiques no fallen. Ticketmaster a USA (he comprat moltes vegades) falla a vegades també i les comisions arriben en ocasiones a 20$.3. «tothom ha decidit trucar al mateix temps»: CORRECTE.«s’hauria d’haver solucionat d’alguna forma»: Gastan molts diners poden ampliar linees. Per que? Per un dia a l’any? Ninguna empresa ho fará. El que han de fer es vendre-les en dissabte i que la gent no perdi hores de feina, o fer un sorteig, o pensar un sistema per events «hot» que sigui sencill i just per la gent. 4. «les trucades a un número 902 (com el de Telentrada) te les cobren igualment encara que no aconsegueixis que et contestin».A falta de comprobació, aixó es FALS. T’ho han dir a Telefonica? Si no et «despenjen» no hi ha trucada, no hi ha cost. I una cosa dels 902: tu pagues la MEITAT de la trucada, i Caixa de Catalunya l’altra MEITAT. Els diners de la trucada van a Telefonica. Lo de guanyar diners amb trucades es va cambiar als que començen per 800 i similars. No repetim llegendes urbanes.5. Lo dels ‘fans’ no te solució. Em sorpren que davant l’abus (responsable UNIC: Un tal Tom Waits) la resposta sigui aquesta:«Playing such few small places in Europe and charging horrendous prices». Com els fans de Bruce, que demanen que com costa trobar entrada que toqui en llocs més grans. I una merda! Els concerts han de ser a llocs apropiats i decents, com es el cas de Tom Waits. La solució no es que toqui en llocs més grans per avaratir el cost, la solució es que aquest capitalista avariciós (com Bruce, Stones i tots els demés) COBRI MENYS, doncs son tots ja millionaris. Apesten tots. Que vinguin al Forum i cobrin 30 €, i encara guanyaran. L’avaricia no te limits.Sel’s hi va acabar el chollo dels CD (que’ls donnguin!) i aviat el de els concerts si segueiexen abusant.Revolució ja!Salva

  2. gràcies Salva pels teus comentaris. de fet, com sabia que tens experiència amb el tema del Bruce, et volia trucar abans per saber si coneixies alguna «tècnica» per no perdre tant el temps (després he llegit a algun fòrum que la sol·lució era trucar al número de telèfon per comprar des de l’estranger, que no era un 902 precisament).coincideixo en què aquest cop s’han passat amb el preu de les entrades, però sospitosament als Estats Units eren més barates.això del 902 m’ho van dir a telefònica, sí, i després ho vaig confirmar a la web de telefonicaonline (és el que anomenen preu per «establiment de trucada» o una cosa similar). però en una altra trucada, em van dir que la trucada no es cobrava si no et contestaven. si la mateixa empresa dóna dues versions diferents, què podem pensar?coincideixo amb això dels locals. algú de rockdelux em va dir «si viene Waits hay que ir a verlo toque donde toque». i jo vaig pensar: si va al Camp Nou, que no comptin amb mi. és a dir, crec que el veritable fan de Waits (o del Bruce o de qui sigui), ha d’exigir poder veure l’artista en condicions. i en aquest cas vol dir: un teatre còmode etc etcperò vaja, essencialment estem d’acord amb tot.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s