Uncategorized

com afecta la crisi del petroli a un músic

Tothom parla de la crisi que ens afecta en els àmbits més quotidians com els preus, etc. I si hi ha un col·lectiu ploraner per naturalesa (al marge dels pagesos, és clar), és el dels músics. Amb la conya de la pirateria i les descàrregues il·legals d’internet justifiquen les seves penúries.

A vegades, però, hi ha músics que sí que pateixen els efectes de l’economia, i per qüestions tan prosaiques com el preu del petroli, encara que sembli sorprenent.

Un exemple ben lamentable és el que li ha passat a Vinnie Ciesielski, un trompetista molt sol·licitat a Nashville que ha fet gires amb Lyle Lovett i Shelby Lynne, i ha participat en molts anuncis de ràdio i televisió.

El pobre Vinnie ha enviat el següent missatge als seus amics i coneguts:

«… Aquesta era la manera més fàcil per fer saber tothom com el preu de la benzina ens està afectant a tots.

Com molts de vosaltres sabeu, estava previst que aquest estiu anés a una gira de vuit setmanes amb Lyle Lovett and the Large Band, començant a finals de juny i fins a mitjans d’agost. Fa un parell de dies vaig rebre la notícia que, com a resultat dels creixents preus de la benzina, Lyle ha pres la decisió de retallar la secció de metalls per aquesta gira.

No culpo a Lyle o al seu management per aquesta situació. És senzillament pura economia. Si porten més gent necessiten més autobusos. Els autobusos i la gasolina són molt cars i amb una ‘Large Band’ com aquesta s’arriba al punt dels rendiments decreixents molt ràpidament. Els bolos de Lyle sempre han estat de primera categoria i espero tocar amb ell en el futur.

Aquest any estaré a la ciutat tot l’estiu. Gaudiré veient com els meus tomàquets creixen i menjant-me’ls tant aviat estiguin madurs.

Vaig cancel·lar gairebé totes les meves feines de l’estiu quan vaig rebre la trucada del road manager de Lyle fa sis setmanes. Puc recuperar-ne un petit percentatge, però no s’aproparà a la feina que tenia en els bolos o als diners que hauria fet amb Lyle.

Mai no esperaria res fora de l’ordinari. Sé que tots estem traient aigua fora de la mateixa barca. Si us plau, tingueu-me en compte per qualsevol cosa que surti.

Desitjo sentir-vos o veure-us ben aviat. Que tingueu un bon estiu.

Gràcies!

Vinnie Ciesielski»

En fi, ha estat una notícia que m’ha cridat l’atenció i que de ben segur no en parlaran els grans mitjans, però crec que és prou significativa.

I per acabar amb bon sabor de boca, aquí teniu un anunci de la gira de Lyle Lovett (per cert, un artista a qui també m’agradaria veure per escenaris catalans).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s