Uncategorized

passió i ruptura, en les veus de Scarlett i Pete

Després de diverses setmanes sense poder dormir, el 2006 el cantautor nord-americà Pete Yorn va tenir un somni: realitzar un disc conceptual sobre dos amants que narraven a través de cançons les diferents fases de la seva relació –des de la passió inicial fins a la ruptura–, inspirant-se en les col·laboracions de Serge Gainsbourg i Brigitte Bardot dels seixanta. I se li va ocórrer convocar Scarlett Johansson.

Gravat aquell any, i per tant anterior al seu debut Anywhere I Lay My Head (2008), Break Up obre noves esperances a qui vam dipositar la nostra confiança en la faceta de cantant de la voluptuosa actriu i vam sortir escaldats: aquella castanya va ser imperdonable per ambiciosa (el cançoner de Tom Waits) i per pretensiosa (els arranjaments «moderns» li van fer un flac favor, en envoltar-se d’amistats equivocades amb idees de bomber).

Però Break Up és una altra cosa: primer, perquè aquí Scarlett és coprotagonista (la majoria de les vegades canta a duo amb Pete o aporta els cors), i segon, perquè la seva veu limitada i xiuxiuejant encaixa perfectament en aquesta col·lecció de senzilles –però grans– cançons pop, amb instrumentació i arranjaments simples. L’àlbum inclou vuit temes escrits per Yorn i una versió, I Am The Cosmos de Chris Bell, un dels fundadors de Big Star.

El cantautor de New Jersey aconsegueix els seus millors moments a cançons com Relator –amb aquesta guitarra de fons de reminiscències blues i tornada pop, més a prop del brillant concepte de She And Him–, Wear And Tear –conduïda per un banjo–, el delicat I Don’t Know What To Do i el deliciós Shampoo, on la química de la parella funciona a la perfecció, amb la veu solista d’ell i les harmonies d’ella.

Un es queda amb el dubte de saber si Scarlett i Pete van compartir alguna cosa més que micròfons en escoltar aquesta crònica d’una relació tempestuosa. Però les declaracions de l’actriu ens retornen a la dura realitat, com acostuma a passar, en pronunciar la fatídica paraula: «Va ser un petit projecte entre AMICS». Ni més, ni menys. Com dirien en castellà, hay que joderse.

Aquí teniu un petit avanç de Break Up:

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s