Uncategorized

l’exòtica futurista de Cibelle

El món tal com el coneixem s’ha acabat, i ets un dels pocs que han escapat a la devastació fugint a una altra galàxia. De tant en tant no pots resistir-ho i muntes en la teva nau per a tornar al teu planeta i veure què n’ha quedat: una roca flotant amb una jungla, amb micos i ocells mutants, on es troba Las Vênus Resort Palace Hotel, l’únic reducte dels supervivents que somien escoltant les cançons de la decadent Sonja Khalecallon i la seva banda Los Stroboscopious Luminous. Aquesta fantasiosa història és la base del nou alter ego de la cantant i multiinstrumentista brasilera Cibelle, qui en aquest disc, titulat precisament Las Vênus Resort Palace Hotel, pretén «dur l’exòtica a altre nivell».

Disfressada com una vedette emplomada i kitsch, envoltada de sons ambientals de pel•lícula de sèrie B, i després de donar-nos la benvinguda, Cibelle ens ofereix un espectacle en tota regla, que inclou un repertori amb balades de ciència ficció dels anys cinquanta (Man From Mars), grans temes amb ànima d’estàndard per a Nancy Sinatra o Petula Clark (Melting The Ice), seudotangos (Braid My Hair), westerns fantasmals (The Gun And The Knife) i brechtiades amb aires de circ i fira ambulant (Mr And Mrs Grey).

No falten les versions insòlites: el calipso Underneath The Mango Tree d’Agent 007 contra el Dr. No (1962), el cabareter Lightworks del pioner de la música electrònica Raymond Scott, digne de les nits de burlesque a la sala Apolo de Barcelona, i la balada jazz It’s Not Easy Being Green de la… granota Gustau.

Amb la coproducció de Damian Taylor, director musical de Björk, i la col•laboració de Josh Weller, Mocky, Sam Genders (Tunng) i altres, Cibelle ha construït un personatge fascinant que no hauria de limitar-se a un sol disc. Al final de l’espectacle, la cantant del mític Sâo Paulo Confessions (99) de Suba ens diu que espera que tornem sovint al seu nightclub. Repetirem, sens dubte.

Per cert, Cibelle actuarà a Barcelona el dijous 19 de maig, en concret a la sala Apolo.

De moment, aquí podeu veure dos vídeos del nou disc. El primer és Lightworks.

I aquest altre és Man From Mars (UFO Transmission From Outer Space):


1 comentario en “l’exòtica futurista de Cibelle”

  1. Home Miquel, ben tornat. La Cibelle es un «encant», el juliol passat va ser al CosmoCaixa (no sé si vaig pagar 2 o 3 €), amb l'aforament de la sala complet, i jà va fer explicites les seves capacitats per «redecorar» la samba amb l'electrònica. A veure si la caço dijous que vé.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s